(Sur)Render

Theater Rotterdam (Alida Dors)
za 8 mrt 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
za 8 mrt 2025
20:30
binnenkort in verkoop

(Sur)Render is een radicale oproep om gezamenlijk in beweging te komen en met elkaar op een nieuwe gedeelde frequentie te komen. Kunnen we samen dansen? 

Het is een oud gegeven; de mensheid die elkaar kwijtraakt en weer terugvindt. Toch is de noodzaak om elkaar dit keer terug te vinden, om een nieuwe invulling te geven aan die mensheid misschien wel groter dan ooit. 

In (Sur)Render gaat theatermaker en choreograaf Alida Dors op zoek naar een ‘nieuw wij’. Door los te laten van dat wat veiligheid biedt, blijkt de reis door surrealistische landschappen van onze geest te leiden naar onverwachte bestemmingen. Wie durft af te dalen in zichzelf en van daaruit nieuwe werelden toe te laten?

Samen met haar dansers en de band HAYP creëert Alida Dors na het succes van Closed Eyes met (Sur)Render een nieuw hoofdstuk; een totaalbeleving met bezwerende dans, opzwepende muziek, flowende poëzie en dromerige visuals. Met als overkoepelende vraag: hoe moeten we verder als mens?

credits

choreografie en concept: Alida Dors / assistent choreografie: Nicole Geertruida / dramaturgie: Dave Schwab en Mathieu Charles / muziek: HAYP Music