Moon Saris

Binnenbeest

De Dansers
zo 16 mrt 2025 - 15:00
kleine zaal
zo 16 mrt 2025
15:00
binnenkort in verkoop

De aanstekelijke familievoorstelling Binnenbeest staat met een gloednieuwe cast terug op de planken voor een nieuwe generatie kinderen, “serieuze” volwassenen en alle binnenbeesten.

Soms verander ik in een zorgeloze pony dat door de wei huppelt, even helemaal niet meer mezelf. Andere keren word ik een ondeugende aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Herken je dat? Een brommende beer, een deftige pinguïn of juist een vrolijk speels hondje? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

In deze voorstelling zijn vijf grote mensen op wetenschappelijke wijze druk in de weer, maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale bewegingen veranderen in dierlijke sprongen en acrobatische dans, plechtige muziek barst los in swingende flamenco en de glazen vliegen door de lucht. De spelers breken met de regels en keren alle hokjes op z’n kop. Want dat wat van binnen zit, kan niet anders dan naar buiten ontsnappen. 

over De Dansers
Een bewegelijke band van dansers en muzikanten vanuit Utrecht onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze staan bekend om ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van energieke moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is. Ze schudden los wat vast is of verstillen daar waar aandacht nodig is. 

De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. We maken werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en lijfelijkheid opnieuw aanwakkert.