Het Houten Huis

Als het anders loopt

Het Houten Huis, Plan D en Club Guy & Roni
wo 2 apr 2025 - 15:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
wo 2 apr 2025
15:00
binnenkort in verkoop

De muzikale voorstelling Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven.

Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet.  

Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gang loopt een oude man. Met hem kun je lachen, hij is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken.

En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

credits

regie & script: Elien van den Hoek / choreografie: Adam Peterson & Andreas Denk i.s.m. Elien van den Hoek / vormgeving: Douwe Hibma & Marlies Schot / decorbouw: Douwe Hibma / rekwisieten: Marlies Schot / kostuums en maskers: Freja Roelofs i.s.m. André Kok / lichtontwerp: Desirée van Gelderen / licht: Tjarko van Heese / geluid: Tomas van Schelven / hoofd techniek & backstage: Gerrit Schilp bouw / backstage: Roy Vermeer