Afagh Morrowation

NINA SPEELT

Nina de la Parra
vr 4 apr 2025 - 20:30
kleine zaal
vr 4 apr 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Na het succes van de voorstellingen Gods Wegen en BloodBitches gaat Nina de la Parra opnieuw op reis langs de Nederlandse theaters. 

Overal waar vrouwen wonen, wil Nina de la Parra spelen. O, en overal waar mannen wonen trouwens ook. Want hoewel we echt ons best doen elkaar beter te begrijpen, valt er nog zoveel te leren, bij elkaar te brengen, uit te schreeuwen, te bespreken, verlangen, te voelen en te schaterlachen. Om waar we nu staan, onze afkomst, onze toekomst. En wat is er dan een beter medicijn dan de rauwe, hilarische, overrompelende, grenzen verkennende, sexy, hokjes doorbrekende theatertornado van Nina de la Parra. Kind van twee landen, dochter van toneel en comedy, sister van iedere vrouw.

over de maker
Nina is een veelzijdige artiest met een verrassende, niet in hokjes te plaatsen stem. Ze is een straatschoffie uit Paramaribo én een elitaire bitch uit Amsterdam-Zuid. Als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder brengt ze haar feministische dubbelbloederige statements op hilarische wijze en houdt zichzelf nooit buiten schot. Ze krijst, trapt, fluistert, danst, rapt, schrijft en zingt zich een weg naar haar eigen emancipatie. Ze brengt een meertalige mix van cabaret, spoken word, zang, comedy en teksttoneel.