Lin Woldendorp

Lof der Zotheid

Veenfabriek
za 5 apr 2025 - 20:30
kleine zaal
za 5 apr 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Losjes gebaseerd op Erasmus' satirische lofzang uit 1511, maakt de Veenfabriek met Lof der Zotheid op het podium een puinhoop van plezier om de dwaasheid in onszelf en de ander te vieren.  

Erasmus dreef de spot met burgers, kooplieden, geestelijken en alle andere rangen en standen in zijn tijd. De Veenfabriek maakt zich vrolijk over groepjes zelfbenoemde gelijkhebbers in de onze. Want hypocrisie en zelfbedrog zijn tijdloos. En ook nu nemen we onszelf te serieus en vergeten we te lachen om de absurditeit van het leven. 

De Godin der Dwaasheid bezingt zichzelf en haar kleurrijke gezelschap met aanstekelijk geestige gekte. Via rake raps tuimelen we in vrolijke circusmuziek en raken de draad moedwillig kwijt. De muzikanten en spelers van de Veenfabriek, dartelen, dansen en zingen op het podium de vastgeroeste kaders los, flippen middelvingers naar geheven vingertjes en bijten betweters de tong af. Er is soms zoveel meer zin in onzin te vinden. 

credits

tekst: Erasmus en Teun Smits / regie: Joeri Vos / muziek en spel: Milena Haverkamp, John van Oostrum, Bastiaan Woltjer, Jacobien Elffers, Phi Nguyen en vele anderen