Avond

Pier21
do 10 apr 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
do 10 apr 2025
20:30
binnenkort in verkoop

We willen allemaal het mooiste levenseinde voor onze ouders. Daar hebben we veel voor over, maar lukt het ons? Over de dilemma’s rondom mantelzorg en voltooid leven heeft het Friese theatergezelschap Pier21 een bijzondere voorstelling gemaakt, die al veel heeft losgemaakt.

Anneke heeft op latere leeftijd in Theo een nieuwe liefde in haar leven gevonden. Samen proberen ze Annekes vader en moeder een waardige laatste levensfase te laten beleven. Maar vader Daniël en moeder Wimmy hechten aan hun autonomie en hun levenslange band: zij kiezen ervoor samen vrijwillig hun voltooide leven te beëindigen.

Avond is een tragikomedie over vier mensen vol liefde en onderlinge verbondenheid, die hun goede bedoelingen zien smoren in de grillen van het leven. Een hartverwarmende voorstelling over mantelzorg en voltooid leven gespeeld door twee rasacteurs vol levenslust: Joke Tjalsma en Paul R. Kooij. Met teksten van Bouke Oldenhof en geregisseerd door Jos Thie. 

Na een bijzonder succesvolle tournee in 2019 in theaters, dorpshuizen en instellingen van de gezondheidszorg, keert Avond in 2025 terug. 

credits

cast: Joke Tjalsma, Paul R. Kooij / regie: Jos Thie / teksten: Bouke Oldenhof