Requiem voor de Onwerkelijkheid

Silbersee
do 8 mei 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
do 8 mei 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Requiem voor de Onwerkelijkheid is een licht filosofische en muzikale voorstelling, geschreven door niemand minder dan Toon Tellegen. Wanneer de ik-figuur, gespeeld door Hans Croiset, een bijzondere ontmoeting heeft met een engel, neemt hij afscheid van de ‘onwerkelijkheid’, die volgens de engel het leven is.

Toon Tellegen, de succesvolle auteur die met zijn geweldige dierenverhalen een nieuw genre aanboorde, schreef voor Requiem voor de Onwerkelijkheid een meeslepend verhaal zoals je van hem gewend bent: toegankelijk en licht filosofisch. 

Corrie van Binsbergen componeert de kleurrijke muziek, die gezongen wordt door acht zangers van Consensus Vocalis. Pianist Albert van Veenendaal, drie allround performers (zang, tuba, doedoek, theremin) en Van Binsbergen zelf staan hen bij. Ondanks haar exclusieve focus op het componeren van de laatste jaren, zal Van Binsbergen voor deze voorstelling toch nog een keer haar gitaar pakken. De muziek is zeer kleurrijk: van jazz tot rock en van experimenteel tot zuivere harmonieën in de stijl van Arvo Pärt.

krijg een plek in het decor
In Requiem voor de Onwerkelijkheid kan je zelf een object meenemen dat je herinnert aan een dierbare (overledene). Deze krijgt een plek in het decor en heeft een rol in de voorstelling. Na afloop neem je het object weer mee naar huis.

credits

mis-en-espace en muzikale dramaturgie: Romain Bischoff / tekst: Toon Tellegen / muziek: Corrie van Binsbergen / kostuums: Bart Hess / decor: DoorDouwe / performers: Corrie van Binsbergen, Hans Croiset, Sterre Konijn, Nestor Martinez Jara, Björk Níelsdóttir, Georgi Sztojanov en Albert van Veenendaal / koor: Consensus Vocalis