Thijs Maas

Wanen

Christian van Eijkelenburg
za 24 mei 2025 - 20:30
kleine zaal
za 24 mei 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Pers en publiek zijn het er na Christians spetterende solodebuut over eens: met zijn eigenzinnige en absurdistische stijl blaast hij een frisse wind door het cabaretgenre.

En die frisse wind is heerlijk. Nadat hij ruim zes jaar onderdeel uitmaakte van cabaretduo De Fransse Eijkel was hij de afgelopen twee seizoenen in de theaters te bewonderen met zijn eerste solovoorstelling Drift. Hij kreeg lovende kritieken en werd als klap op de vuurpijl genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop 2023.

Zo’n debuut smaakt naar meer. Daarom bestormt Christian samen met zijn beamer vol zelfgemaakte visuals opnieuw de theaters. In zijn surrealistische en zinnenprikkelende cabaretperformance Wanen versmelten realiteit en verbeelding tot er werkelijk geen touw meer aan vast te knopen is. Reis mee naar een parallel universum vol epische visuele droombeelden, tragikomische figuren, humoristische fantasten, wonderlijke wendingen en gekke elektronische deuntjes. Een theateravond waarbij grenzen vervagen, dromen werkelijkheid worden en de realiteit slechts een illusie blijkt.