Bureau Buitenschot

DE VERLEIDERS
wo 18 jun 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
wo 18 jun 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Bureau Buitenshot is een kwaadmakende messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel wat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Het Parasieten Gilde. Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. 

De afgelopen jaren hebben DE VERLEIDERS negen legendarische voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. Daarom: Bureau Buitenschot, de macht en wildgroei van de consultancy branche.

Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategieconsultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Want waarom zou je met belastinggeld een bevolkingteisterend schandaal verhelpen, als je ook KPMG en McKinsey open deuren kan laten intrappen? Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Jouw geld.

Ondertussen is er een immer groeiende groep burgers die zich door deze praktijken steeds machtelozer en ongezien voelt. Ze kunnen geen woning krijgen, worden voor fraudeur uitgemaakt en hebben nauwelijks toekomstperspectief.

Dit onrecht is niet langer houdbaar. Wat te doen? DE VERLEIDERS geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.

onze tip voor grote groepen
Op zoek naar een passend arrangement voor jouw gezelschap bij deze voorstelling (vanaf 20 personen)? Bekijk onze mogelijkheden.

credits

Producent: De Verleiders bv - Inge Bos, George van Houts, Tom de Ket / Regie: Leopold Witte / Script: Tom de Ket en George van Houts / Met: Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts en Tom de Ket / Decor en videontwerp: Michiel Voet / Lichtontwerp: Uri Rappaport / Kostuumontwerp: Arien de Vries