Theatertour

Roxeanne Hazes
wo 26 mrt 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 26 mrt 2025
20:30
Bestellen

Roxeanne Hazes gaat in 2025 voor het eerst op tour langs de Nederlandse theaters. Samen met haar ijzersterke band brengt ze de liedjes van haar album De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen en die van haar prijswinnende debuut Mijn Bloed (2017).

Genomineerd voor een Edisonprijs 2024 in de categorie beste Nederlandstalige album, kreeg Roxeanne een overweldigend juryrapport: “Met een sterke persoonlijkheid, een diepe stem die je raakt en ijzersterke producties is dit een dijk van een album. Ook een hoopvol album, waarop de muziek modern, filmisch en heel herkenbaar is. Roxeanne Hazes bewijst aan top van de Nederlandse muziekscene te staan.” 

Haar verhalende liedjes en muzikale evolutie lijken gemaakt voor de intimiteit en sfeer van het theater waar Roxeanne ook meer zal vertellen. “De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen is een hoopvol album waarin de afgelopen jaren worden bezongen. Dit album is echt een weerspiegeling van al die hoogte- en dieptepunten. De clichés zoals 'een album als dagboek en verwerking' zijn in dit geval helemaal van toepassing. Ik zing over liefde, maar ook over afscheid nemen. Er zijn nummers over vriendschap, angsten, ontsnapping, zelfontdekking en nog veel meer.”  

Roxeanne speelde dit jaar met haar band een grotendeels uitverkochte voorjaarstour, staat op vele zomerfestivals en maakt nu eindelijk die stap naar het theater.