Nieuwe Buren

za 5 apr 2025 - 20:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
za 5 apr 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Na een zware periode betrekken Eva en Peter zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in een nieuwbouwwijk. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef en Rebecca. Beide echtparen lijken het perfecte leven en een gelukkig huwelijk te hebben, maar schijn bedriegt.

Er ontstaan intriges, liefdesaffaires en de spanningen tussen de personages lopen hoog op. Geheimen worden onthuld en de levens van de personages raken steeds meer verstrengeld. Totdat ze erachter komen dat er geen weg terug meer is... Een verhaal over liefde, jaloezie, vriendschap, overspel en de complexiteit van relaties.

Scriptschrijver Bart van den Donker over de voorstelling: "Nieuwe Buren speelt met de spanning van alledaagse situaties, herkenbare fantasieën en biedt een inkijkje in zowel het uitkomen van angsten als verlangens die de kop opsteken als we ons door onze dagelijkse verbeelding laten leiden. Dat is niet alleen sexy en spannend, maar ook doodeng. Juist in het theater, waar we de acteurs bijna kunnen aanraken, hun zweet kunnen ruiken en hun zindering kunnen voelen, komt dit verhaal goed tot zijn recht.”

Nieuwe Buren is in Nederland één van de populairste boeken van Saskia Noort. Het werd juichend ontvangen door lezers en stond na verschijnen in 2006 maar liefst 8 weken op nummer 1 in de bestseller top-60 en behield 83 weken een plek op die lijst. Nieuwe Buren werd ook succesvol verfilmd tot een langlopende televisieserie voor RTL en Videoland. En nu volgt – eindelijk - een toneelversie. 

credits

cast: Jan Kooijman, Edwin Jonker, Shanna Slaap en Nyncke Beekhuyzen / script: Bart van den Donker / regie: Aus Greidanus (junior)