Henk Claassen

De

Theater Artemis
zo 27 okt 2024 - 15:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 27 okt 2024
15:00
Bestellen

Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling van Jetse Batelaan zie je mensen, die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren.

Want waarom gaat anders de autostoelverwarming ineens kapot? En sinds wanneer is dat ene fijne merk douchegel niet meer verkrijgbaar? Het is toch gek dat ook het zwembad ineens droog staat? En waarom zakt vervolgens de brug in elkaar? Ruikt iemand ook die brandlucht? Hallo?!....Hallo?!! Is er ergens nog iemand met een telefoon met bereik?!!!

De is een groot opgezet epos waarin de lijn tussen ‘alles’ en ‘niks’ verrassend klein blijkt te zijn. Na het Eind van het begin van het einde (2020) en Een leuk avondje uit (2022) is dit de derde productie die Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis samen maken. Nu dus een voorstelling over heel erg weinig. Zo weinig dat zelfs de woorden voor een titel al bijna op waren. Gelukkig was er nog eentje over: De. Hopelijk is dat net genoeg. 

credits

regie: Jetse Batelaan / spel: Mourad Baaiz, Goele Derick, Claudia Kanne, Eland Peeters, Louis van der Waal, Soraya van Welsenis, Willemijn Zevenhuijzen / dramaturgie: Koen Haagdorens / decor en licht: Theun Mosk / kostuums: Liesbet Swings / geluidsontwerp: Bob Hermans / coproductie: Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis