Spoorloos (digitale restauratie)

George Sluizer
do 13 jun 2024 - 13:30 tot vr 14 jun 2024 - 13:30
cinema zaal 1
do 13 jun 2024
tot
vr 14 jun 2024
Vanaf 13:30
verwacht

Op vakantie in Zuid-Frankrijk verliest Rex (Gene Bervoets) zijn vriendin Saskia (Johanna ter Steege) even uit het oog als ze halt houden bij een benzinestation. Ze is spoorloos verdwenen, jarenlang blijft hij naar haar zoeken. Een bizarre ontknoping volgt: de ontvoerder benadert Rex; als hij wil weten waar Saskia is, zal hij hetzelfde huiveringwekkende lot moeten ondergaan als zijn vriendin…

George Sluizers psychothriller was bij verschijning in 1988 gelijk een klassieker. De verfilming van Tim Krabbé’s roman Het Gouden Ei, won een Gouden Kalf voor beste film en kreeg een Amerikaanse remake (The Vanishing, 1993). Krabbé’s roman verscheen precies veertig jaar geleden, reden voor een feestje. De 2K-restauratie is een samenwerking van Eye, StoneRaft Films en Haghefilm. De film is ook beschikbaar met Engelse of Franse ondertitels.

Verontrustend, beklemmend en raadselachtig is deze psychologische thriller van George Sluizer zeker. Spoorloos geldt als een nagelbijtend verslag, vol onderhuidse spanning, over een plotselinge verdwijning en de gevolgen daarvan voor de achterblijvers. Stanley Kubrick noemde het “de angstwekkendste film die ik ooit heb gezien” – geen gering compliment van de maker van The Shining.

Spoorloos (digitale restauratie) | Chassé Cinema
Regie
George Sluizer
Cast
Bernard-Pierre Donnadieu, Gene Bervoets, Johanna Ter Steege
Speelduur
107 min
verwacht
do 13 jun 2024
Taal
Frans, Nederlands gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld