Amor y Matemáticas

Claudia Sainte-Luce
do 27 jun 2024 - 13:30 tot vr 28 jun 2024 - 13:30
cinema zaal 1
do 27 jun 2024
tot
vr 28 jun 2024
Vanaf 13:30
verwacht

Amor y Matemáticas gaat over het leven in de buitenwijken van Monterrey, Mexico. Voormalig boy band popster Billy is nu in de dertig en leidt een rustig leven met zijn vrouw Lucia en hun zoontje. Billy voelt zich ongemakkelijk bij het huiselijk leven, maar is ook niet geschikt voor een baan van 9 tot 5. Lucia werkt terwijl Billy ondernemersdromen najaagt met zijn broer Daniel.

Maar dan komt Billy in contact met de nieuwe overbuurvrouw Monica. Monica blijkt een grote fan van Billy's band te zijn geweest toen ze een tiener was en laat hem een plakboek zien dat ze bijhield, om duidelijk te maken dat ze nog steeds verliefd op hem is. Monica's aanbidding herinnert Billy aan hoe zijn leven vroeger was als artiest, met fans die zijn ego streelden. Het herinnert hem ook aan zijn passie voor muziek, en hij begint weer gitaar te spelen. Deze bitterzoete trip down Memory Lane zorgt ervoor dat zijn onvrede met het leven op een keerpunt komt.

Een grappige en gestileerde film over welvarende mensen die eigenlijk nooit de stap durven zetten om te doen wat ze écht zouden willen in het leven. Een scherpe satire op de fantasieloosheid van de Mexicaanse middenklasse.

Amor y Matemáticas | Chassé Cinema Breda
Regie
Claudia Sainte-Luce
Cast
Roberto Quijano, Daniela Salinas, Diana Bovio
Speelduur
85 min
verwacht
do 27 jun 2024
Taal
Spaans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld