Annemieke van der Togt

Klapstoelkabaret

Kiki Schippers & Vlamousse
zomerprogrammering
do 4 jul 2024 - 20:00
Op locatie
do 4 jul 2024
20:00
Bestellen

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond Klapstoelkabaret. Deze zomer toert het mobiele podium opnieuw langs bijzondere plekken in Breda. Ervaar het festivalgevoel met intieme voorstellingen in de buitenlucht, vanaf je eigen stoel.

Op donderdag 4 juli staan Kiki Schippers en Vlamousse op het podium. Vergeet alvast niet je eigen stoel mee te nemen!

Kiki Schippers
Ze wordt geroemd om haar ontwapende liedjes, gouden strot en originele teksten. Afgelopen jaar stond ze met een wervelende bandshow (vier sterren in de Volkskrant en het Parool) in het theater. Ze is bekend van Spijkers met Koppen en andere scherpe satirische bijdrages in de media, schreef columns voor de Mezza, werd bijna de Slimste Mens, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Er spoelen mensen aan en werd maar liefst vijf keer genomineerd voor het beste theaterlied. NRC schreef: “De beste, grappigste, veelzijdigste cabaretliedjes van iedereen” en volgens het Parool zijn “de vocale registers die Kiki Schippers opentrekt indrukwekkend”.

Vlamousse
Dit duo schitterde als finalisten van het BNN programma Ik ga Stuk en het AD riep hen uit tot hét cabarettalent van 2024. Vlamousse, bestaande uit Brigitte van Bakel en Maya van As, staat bekend om hun schaamteloze eerlijkheid en weet als geen ander grote, ingewikkelde thema’s op hilarische wijze persoonlijke en herkenbaar te maken. In 2019 winnen ze de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschrijft hen aan de hand daarvan als “schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes”. Theaterkrant bekroonde hun meest recente voorstelling tot Keuze van de Criticus en schreef: “Beiden zijn sterk in typetjes en mimiek, die subtiel of abrupt kan veranderen in veelzeggende scènes die zo zijn uitgedacht dat ze even kritisch als komisch zijn.”

Klapstoelkabaret | Chassé Theater Breda
Annemieke van der Togt