Rob Ouwerkerk

Klapstoelkabaret

Pieter Verelst & Ramon Chatrer
zomerprogrammering
do 5 sep 2024 - 20:00
Op locatie
do 5 sep 2024
20:00
Bestellen

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond Klapstoelkabaret. Deze zomer toert het mobiele podium opnieuw langs bijzondere plekken in Breda. Ervaar het festivalgevoel met intieme voorstellingen in de buitenlucht, vanaf je eigen stoel.

Op donderdag 5 september staan Pieter Verelst & Ramon Chatrer op het podium. Vergeet alvast niet je eigen stoel mee te nemen!

Pieter Verelst
Hij staat bekend om zijn waanzinnige verhalen, absurde humor en muzikale vondsten. In 2015 won hij zowel de jury- als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en sleepte een jaar later de juryprijs bij het befaamde Camerettenfestival in de wacht. De Vlaamse krant De Standaard beschrijft de stijl van Pieter Verelst als “Briljant absurdisme” en ziet hem als de meest talentrijke Vlaamse cabaretier in lange tijd. In zijn programma’s viert het fysieke en verbale absurdisme hoogtij. Naast cabaretier is Pieter de bedenker van de absurde podcast Meneer Karton en was te zien in de Vlaamse tv-serie De Bunker en het toneelstuk Amor mundi.

Ramon Chatrer
Hij is cabaretier en zanger. In 2020 won hij de Jury-, Publieks- en Persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De jury noemde hem “een intrigerende maker, die fantasie en werkelijkheid op een spannende manier door elkaar heen laat lopen”. Een half jaar was hij wekelijks te horen bij Giel Beelen op NPO Radio 2 met een muzikale column. In 2021 was hij finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. “Ramon toont durf, grote muzikaliteit en oorspronkelijkheid in zijn liedteksten en composities”, schreef de jury.

 

 

Klapstoelkabaret | Chassé Theater Breda
Anne van Zantwijk