ILIAS

Theateralliantie
do 11 jul 2024 - 20:30
kleine zaal
do 11 jul 2024
20:30
Bestellen

Chassé Theater presenteert een exclusief voorproefje van de nieuwe musical ILIAS. Jacob de Groot geeft samen met een deel van de cast een inkijkje in het maakproces.

over ILIAS
Stefan Rokebrand, Sarah Afiba, Dorien van Gent, Bart Sietsema en Milan Sekeris presenteren onder leiding van bedenker en auteur Jacob de Groot materiaal uit ILIAS. Een nieuwe musical in ontwikkeling bij de Theateralliantie. Chassé Theater maakt sinds het prille begin onderdeel uit van dit samenwerkingsverband van grote Nederlandse theaters, waardoor het mogelijk is om het publiek uit Breda dit eerste materiaal uit de ontwikkelfase te kunnen presenteren.  

Deze voorstelling wordt een hervertelling van de beroemde Trojaanse Oorlog. Vlammende taal en moderne beats brengen ons naar een oorlog die doet denken aan de Golfoorlogen in het Midden-Oosten. Het westen (de Grieken) bezet een gebied in het oosten (Troje), de oorlog zou drieduizend jaar geleden kunnen zijn, maar ook nu. Midden in de strijd speelt zich een dramatisch liefdesverhaal af, tussen twee mannen en één vrouw. ILIAS is een donderende musical in de maak, een spannend en opzwepend strijdlied over de offers die je brengt in oorlog, maar bovenal in de liefde.

uitnodiging voor Chassé Cultuurfonds Vrienden

Graag nodigen wij u om op donderdag 11 juli aanwezig te zijn. Meld u aan via de button en kies voor Cultuurfonds vriend. Hier kunt aangeven met hoeveel personen u aanwezig bent.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19.30 - 20.30 uur: Ontvangst op de Chassé BoArte foyer
  • 20.30 - 22.10 uur: Exclusief inkijkje creatieproces ILIAS
  • vanaf 22.10 uur: Borrel

bijdrage jong talent Theateralliantie
De Theateralliantie is opgericht door de zeven grootste theaters in Nederland, waaronder het Chassé Theater. Het samenwerkingsverband zet in op het mogelijk maken van bijzondere grootschalige producties, die anders in het culturele veld niet tot stand komen. De afgelopen jaren heeft de Theateralliantie veel moois op de planken gebracht, waaronder Fiddler on the Roof, Charlie and the Chocolate Factory, Wolfgang het wonderjong en recent De Man van La Mancha.

De Theateralliantie werkt altijd met gerenommeerde makers, maar behoudt ook oog voor nieuwe talenten. Incidenteel wordt een jonge getalenteerde maker begeleid in het creëren van een nieuwe theaterproductie voor de grote zaal. Jacob de Groot is zo’n talent en het Chassé Cultuurfonds draagt € 5.000 bij om hem een musicalbewerking laten te maken van de ILIAS van Homerus.

Theateralliantie - Ilias | Chassé Theater Breda

credits

concept, tekst en muziek: Jacob de Groot / muziek en arrangementen: Bart Sietsema / muzikale productie: Jan van Eerd / staging: Pim Veulings / geluidsontwerp: Maarten Houdijk / met: Jacob de Groot, Bart Sietsema, Sara Afiba, Dorien van Gent, Fjodor Jozefzoon, Milan Sekeris en Stefan Rokebrand