Jantina Talsma

Open Vensters'

Penny Roox
zomerprogrammering
za 21 sep 2024 - 21:00 - 22:00
voorplein
za 21 sep 2024
21:00 - 22:00
gratis

In augustus en september brengen wij op meerdere zaterdagavonden met Open Vensters' een gratis programma met verrassende muzikale optredens. Geniet van semi-akoestische (wereldse) muziek op het terras van Vensters'.

Penny Roox bevindt zich het liefst alleen onder de mensen. Dwalend door de stad of observerend op feestjes, reflecteert ze op de verhalen van de mensen die dicht bij haar staan. Met een ietwat melancholische kijk beweegt ze zich door de wereld - ze voelt zich aangenaam in deze staat van zijn en verlangt er op momenten zelfs naar. Het zorgt er namelijk voor dat herinneringen niet zo snel uitdoven. Thema’s als het vergankelijke, de tragische kant van de liefde en andermans verhalen kringelen als rook door haar debuut EP By My Side, die 14 juni 2024 werd gereleased.

Hier vloeien al die invloeden samen in donkere, romantische liedjes, verpakt in een altpop-sound. Het zijn ingetogen nummers die zijn geslepen door de tijd en zich verstoppen in de schemering. Daar waar melodieën en zanglijnen zichtbaar zijn tegen een diepblauwe hemel en waar in de zachte gloed artiesten als Tamino en Lana Del Rey oplichten.