The Blues Brothers @ De Vlieren (Sunset Cinema)

John Landis
ZOMERPROGRAMMERING
di 20 aug 2024 - 21:00 - 23:20
Op locatie
di 20 aug 2024
21:00 - 23:20
Bestellen

Heb jij ook weer zo'n zin om films te kijken met de ondergaande zon op de achtergrond? Sunset Cinema, dé buitenbios van Breda, is dit jaar terug op 10 unieke locaties. Bekijk alle data hier.

Wanneer Jake Blues uit de gevangenis wordt ontslagen, bezoekt hij samen met zijn broer Elwood het weeshuis waar ze werden grootgebracht. Zuster Maria Stigmata vertelt hen dat de instelling in geldnood zit. De twee broers willen haar helpen, maar ze wil hun gestolen geld niet hebben. De oudere conciërge Curtis, die hen heeft opgevoed en hun de liefde voor de muziek heeft bijgebracht, raadt hen aan wat vaker naar de kerk te gaan. Zo ontmoeten ze dominee Jones, die een vurige preek ten beste geeft, gevolgd door een geestdriftige gospel met het indrukwekkende kerkkoor. Terwijl de kerkgangers enthousiast meedansen, krijgt Jake een goddelijke ingeving: hij zal zijn vroegere Bluesband weer nieuw leven inblazen.

De Vlieren, gehuisvest in een prachtig verbouwde kerk, mag gezien worden als hét ontmoetingscentrum voor De Heuvel. Het voorplein wordt voor één avond een openluchtbios. Reserveer snel je tickets!

Sunset Cinema | Chassé Cinema Breda
Regie
John Landis
Cast
John Belushi, Dan Aykroyd en Carrie Fisher
Speelduur
133 min
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld

adres Ontmoetingscentrum De Vlieren
Mgr. Nolensplein 1
4812JC Breda