Summer Docs: I Am the River, The River is Me

Petr Lom
ma 26 aug 2024 - 19:10 - 20:50
cinema zaal 3
ma 26 aug 2024
19:10 - 20:50
Bestellen

In de maand augustus vertonen wij wekelijks nog één keer een van de hoogst gewaardeerde woensdagdocu's. Bekijk hier de hele serie Summer Docs. 

De Whanganui Rivier in Aotearoa/Nieuw Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen. Ned Tapa, de Maori voogd van de rivier, neemt de filmmakers, internationale watervertegenwoordigers en activisten mee op een vijfdaagse kanotocht op de indrukwekkende rivier. Terwijl rivier en reizigers organisch samenstromen, is er zowel lichtheid, humor, als ruimte voor heling van de echo’s van het koloniale verleden.

I Am The River, The River Is Me is meer dan een reis door een adembenemend landschap en een samenleving die zo ver af lijkt te staan van onze Westerse – het is een call for action, een oproep om waardesystemen ten aanzien van natuur en gemeenschap te herzien in het belang van al het toekomstig leven op aarde. ‘I feel it is my job to ensure that what I’ve been given, I hand on to others.’– Ned Tapa (Whanganui)

I Am the River, The River is Me | Chassé Cinema Breda
Regie
Petr Lom
Speelduur
88 min
verwacht
do 23 mei 2024
Taal
Engels, Maori gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld