The Johnny BOSCO Big Band Show

Johnny Rosenberg & BOSCO
Dernière
za 3 mei 2025 - 20:30 - 22:20
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
za 3 mei 2025
20:30 - 22:20
Pauze 21:15
binnenkort in verkoop

Eén van Nederlands’ beste en bekendste ‘crooners’, Johnny Rosenberg, brengt samen met het gerenommeerde jazzorkest BOSCO een swingende show waar de energie vanaf spat!

Johnny Rosenberg, “The Gypsy Crooner”, stamt uit de wereldberoemde zigeunerfamilie Rosenberg. Al op zeer jonge leeftijd kreeg hij een gitaar in zijn handen en snel daarna ontwikkelde hij zich als zanger. Johnny tourde meermaals over de wereld met het befaamde Rosenberg Trio. Hij was vaak op televisie te zien, werd bekend door zijn deelname de eerste editie van The Voice Of Holland en won in 2020 het programma All Together Now. Johnny Rosenberg wordt regelmatig de “Nederlandse Michael Bublé” genoemd. Zowel in vocale capaciteiten als in charismatisch opzicht lijkt Johnny niet onder te doen voor zijn idool. 

Al jarenlang droomde Johnny van zijn eigen bigband. Die heeft hij nu gevonden in BOSCO, een 10-koppig allround-jazzorkest dat al meer dan 15 jaar een begrip is in de Nederlandse muziekscene. BOSCO speelde op talloze festivals met verschillende artiesten, was meermaals op televisie te zien en zat als begeleidingsorkest bij verschillende theaterproducties door de jaren heen. In 2024 was BOSCO dé begeleidings bigband voor Peter Douglas in het populaire SBS6 programma The Tribute, Battle of the Bands. De jury was uitermate lovend over BOSCO, met als uiteindelijke resultaat een plek in de finale en de ZIGGO Dome. 

BOSCO heeft een reputatie als het gaat om veelzijdigheid. De band is enorm dynamisch en bovendien allesbehalve een statisch orkest, maar een collectief waar zowel het plezier als de kwaliteit vanaf spat. Op het theaterpodium voelen zowel BOSCO als Johnny Rosenberg zich thuis en dat is duidelijk voelbaar in de zaal. Laat je verbazen door deze gouden combinatie, die zowel gloednieuwe, eigen arrangementen als bekende hits van onder meer Michael Bublé en Elvis de zaal in slingert in een sprankelende show waar de kwaliteit vanaf druipt.