Bulletray

Modderkruipers

Yentl en de Boer
za 9 dec 2023 en zo 10 dec 2023
za 9 dec 2023
en
zo 10 dec 2023

Yentl en de Boer zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling over heldenmoed en vluchtdrang. Met maar liefst achttien mooie, grappige, ontroerende en lieve liedjes. 

Als je denkt aan dieren die in de modder kruipen, zal je niet snel denken aan de modderkruiper. Deze vis verstopt zich bij het eerste teken van gevaar en blijft daar totdat de kust veilig is. Yentl Schieman en Christine de Boer bedachten dat mensen eigenlijk modderkruipers zijn. 

Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? De vette aal verstopt zich direct. Wordt er gevraagd naar politieke overtuigingen? De modderkruiper is spoorloos verdwenen.

Samen met hun muzikanten brengen Yentl en de Boer tal van nummers waarin de aandrang om te vluchten en moeilijke situaties vermijden terug komt. Geregeld met een grappige insteek en soms ook meer ontroerend. Duik mee in de onderwaterwereld van dit muzikale cabaretduo. 

⭐⭐⭐⭐ "De grootste troef van dit muzikale cabaretduo is dat ze weten hoe je aantrekkelijk en toegankelijk theater maakt." - Trouw

⭐⭐⭐⭐ "De derde theatervoorstelling van Yentl en de Boer, zit alweer vol lieve, ontroerende en grappige liedjes." - NRC 

⭐⭐⭐⭐ "… je komt ogen en vooral oren tekort." - Telegraaf

Winnaar van de Poelifinario 2023!
Uit het juryrapport: "Met Modderkruipers leveren Yentl en de Boer een volwassen, doorontwikkeld programma af zonder aan frisheid in te boeten. Samen met twee multi-instrumentalisten hebben zij een nieuwe, zintuigenprikkelende sound ontwikkeld, haast overdonderend ondersteund door decor en kostuums. Wat gelukkig is gebleven, is het geestige ongemak waarmee Yentl en De Boer hun dagelijkse leven bezingen. In Modderkruipers halen Yentl en De Boer het beste in elkaar naar boven en is het duo volkomen in balans." 

over Yentl en de Boer
Yentl en de Boer kennen we van hun fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes. Het duo maakte vorige jaar een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie Yentl en de Boer de Serie. Met de veelgeprezen voorstelling De Kampvuursessies wonnen ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen. 

Yentl en de Boer - Modderkruipers - Chassé Theater Breda

credits

met: Yentl Schieman en Christine de Boer / muzikanten: David Gram en Charly Zastrau / regie: Stephanie Louwrier / licht en decorontwerp: Jantje Geldof / kostuumontwerp: Esmee Thomassen / techniek: Zico Out & Ralph Timmermans