Rio Staelens

The balancing act

WArd/waRD Ann van den Broek
vr 27 okt 2023 - 20:30 - 21:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
vr 27 okt 2023
20:30 - 21:30
Geweest

Het oeuvre vol extremen van de Vlaamse Ann van Den Broek is intussen een vaste waarde op vele internationale podia en festivals. Na donkere thema’s en extreem uitgelaten emoties in Ohm en Joy Enjoy Joy, gaat Ann Van den Broek met The Balancing Act op zoek naar evenwicht. Evenwicht in lichaam, in geest, in ons dagelijks leven en in haar choreografisch werk. 

Ann Van den Broek experimenteert in The Balancing Act met live videobeelden en geluids- en lichteffecten. Rollen tussen danser en muzikant vervangen en vermengen zoals we dat in haar werk vaker zien. Met muziekpedalen manipuleren de performers geluid, licht en beeld. Zo ontstaat er een levendige, installatie-achtige setting langs de grenzen van dans en performance.

inleiding 19.45 uur
In een oeuvre vol extremen, waarin de Vlaamse choreograaf steeds weer diepe emoties en zware thema’s belicht die ontzettend dicht bij haar staan, is het nu tijd rust te zoeken in een evenwichtig middelpunt. Deze zoektocht golft tussen extremen. In de inleiding van The Balancing Act spreekt Annemijn Rijk met de choreograaf Ann van den Broek over onze balans in ons lichaam en van ons leven.

Reserveer van te voren je ticket voor de inleiding. Inclusief consumptie.

Onderdeel van

credits

concept en choreografie: Ann Van den Broek  / artistieke assistentie: Gregory Frateur / performers: Louis Combeaud, Nik Rajšek, Jean-Gabriel Maury, Marion Bosetti, Carla Guerra, Kamil Pilarski, Isaiah Selleslaghs, Anthony van Gog / stagiair: Julia van Rooijen / muziek: Nicolas Rombouts / tekst: Ann Van den Broek,Gregory Frateur / video- en lichtontwerp: Bernie van Velzen / concept scenografie: Ann Van den Broek / uitvoering scenografie: Jesse Sep van Aalderen, Bernie van Velzen, Dario Giustarini / styling kostuums: Ann Van den Broek i.s.m. Marielle Vos 

The Balancing Act van WArd/waRDis geproduceerdinpartnerschapmet Theater Rotterdam(NL) enLe Lieu Unique in Nantes (FR) enwordt financieel ondersteund door FondsPodiumkunsten (NL) en de gemeenteRotterdam (NL).