Onmogelijke liefdes

Philzuid
do 22 feb 2024 - 20:30 - 22:14
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
do 22 feb 2024
20:30 - 22:14
Pauze 21:10
Geweest

Toni & Maria, Romeo & Julia… De liefde inspireert componisten van alle tijden en continenten. Op het programma staan onder andere de ouverture van Romeo & Julia van Tsjaikovski en La Forze del Destino van Verdi.

Ludovic Morlot vervangt dirigent John Axelrod
"John Axelrod is vanwege een medische ingreep gedwongen dit concert met Philzuid te annuleren. Hij vindt het zeer spijtig dat hij niet kon terugkeren om dit prachtige programma met het orkest te maken."
Philzuid heeft een waardige vervanger voor John Axelrod gevonden in Ludovic Morlot, Music Director van het Barcelona Symphony Orchestra, Conductor Emeritus van het Seattle Symphony Orchestra en Associate Artist van het BBC Philharmonic Orchestra.

programma
Verdi bezingt in ouverture van La Forze del Destino de kracht van het noodlot. Zijn duistere klanken staan in contrast met de Symfonische Dansen uit West Side Story van Bernstein en de romantiek tussen Romeo & Julia van Tsjaikovski. Het Pianoconcert van Mozart creëert rust tussen een overvloed aan emoties. Verzorgd door de Franse pianist Lucas Debargue die tijdens het Tsjaikovski Concours in Moskou de felbegeerde Prijs van de critici won. 

Tsjaikovski - Romeo & Julia Ouverture
Mozart - Pianoconcert nr. 23
Verdi - Ouverture La Forze del Destino
Bernstein - Symfonische Dansen uit West Side Story

credits

dirigent: John Axelrod / solis: Lucas Delbargue