Sarah Wijzenbeek

Steinway Sessies: Uit Einstein’s vioolkist

Delta Pianotrio & Ab Nieuwdorp
zo 3 dec 2023 - 15:00 - 16:20
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 3 dec 2023
15:00 - 16:20
Geweest

Uit Einstein’s vioolkist is een concert met muziekwerken die Albert Einstein zelf speelde of waar hij een bijzondere band mee had. Uitgevoerd door het Delta Piano Trio. Tussen de geselecteerde werken door, vertelt Ab Nieuwdorp over Einsteins leven. Bekijk alle Steinway Sessies hier.

Wist je dat Albert Einstein naast geniale wetenschapper ook een zeer begaafd violist was? Delta Piano Trio brengt je de stukken die Einstein zelf speelde of waar hij een bijzondere band mee had. Tussen de geselecteerde werken door, vertelt NPO Klassiek presentator Ab Nieuwdorp over Einsteins leven aan de hand van mooie, ontroerende en grappige verhalen en anekdotes. Er zal met name worden ingegaan op de interessante band tussen wetenschap, muziek en de persoon Einstein, wiens liefde voor muziek weer tot leven wordt gewekt. 

Er worden onder andere werken van W.A. Mozart, E. Bloch, L. van Beethoven, B. Martinu, F. Schubert en F. Kreisler gespeeld. En er wordt nieuw werk gespeeld van de Brabanste componist Max van Platen.

Delta Piano Trio
Het Delta Piano Trio staat bekend om zijn persoonlijke repertoirekeuze, waarbij diverse stijlen kunnen samensmelten. Het spel van het trio wordt gekenmerkt door compromisloze muzikaliteit en gepassioneerd musiceren. Kamermuziek wordt ingezet als vorm van communicatie, van uitwisseling van ideeën en ontdekking. 

Delta Pianotrio & Ab Nieuwdorp - Steinway Sessies: Einsteins vioolkist - Chassé Theater Breda