Martijn Gijsbertsen

Cabaret Deconstruit DERNIÈRE

LeineRoebana & Dyane Donck Company
vr 13 okt 2023 tot zo 21 jan 2024
vr 13 okt 2023
tot
zo 21 jan 2024

Wegens succes is er een extra voorstelling bijgeboekt van Cabaret Deconstruit van huisgezelschap LeineRoebana en Dyane Donck Company. En omdat het gelijk de laatste is besluiten we deze matineevoorstelling met een feestelijke borrel! 

De dansvoorstelling Cabaret Deconstruit werd door pers en publiek lovend ontvangen en schopte het tot Keuze van de Criticus in Theaterkrant. Met muziek, zang, dans en spoken word tonen de makers ons met humor en sarcasme hun ondubbelzinnige kijk op de wereld van vandaag.

Niets is wat het niet is; de spreekstalmeester tapdanst met zijn lippen en spreekt met zijn voeten. Aangezet door dwaashoofden die hun instrument, lichaam en ziel in dienst stellen van de kunst, geven de betekeniswolken zich langzaam prijs en vertellen de verhalen zichzelf.

Voor Cabaret Deconstruit slaan choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana de hanen ineen met tekstschrijver Erik Bindervoet en componiste Dyane Donck. Erik Bindervoet, met Robbert-Jan Henkes gelauwerd vertaler van James Joyce tot liedjes van de Beatles, werkte eerder samen met LeineRoebana aan de veel geprezen voorstellingen LIGHT en SOLAS. Dyane Donck, actief op het snijvlak van klassieke muziek, beeldende kunst en elektronica, creëert zowel een groovy “pop-sound” als associatieve, filmische klankwerelden. 

uit de pers

⭐⭐⭐⭐ Grote burleske bewegingstornado van ontmoetingen. - Trouw  

In Cabaret Deconstruit slepen de dansers en musici van LeineRoebana en Dyane Donck Company de kijker mee in een koortsachtige stroom van woorden, voortvloeiende bewegingen, muzikale erupties en theatraal pathos. - Theaterkrant.” (Keuze van de Criticus)

Eigenzinnig, gedurfd, en vreemd genoeg bij vlagen troostrijk. - De  Volkskrant

De zeven dansers uit verschillende culturen en disciplines wisselen moeiteloos van stijl. - Scenes 

over LeineRoebana
LeineRoebana, het dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, vervult door haar unieke, eigenzinnige danstaal en werkwijze een geheel eigen plaats in de Nederlandse en internationale danswereld. LeineRoebana werkt altijd samen met dansers, zangers, musici, componisten, schrijvers, ontwerpers en instellingen van topkwaliteit uit binnen- en buitenland. Als stadsgezelschap van Breda monteert LeineRoebana alle voorstellingen af in Breda en is het Chassé Theater het huis voor de premières van het dansgezelschap.

Prijs van verdienste
Het Chassé Theater feliciteert zijn huisgezelschap LeineRoebana met het ontvangen van de Prijs van Verdienste van het Dansersfonds’79.  De prijs is op 13 november 2023 uitgereikt tijdens het Nederlands Balletgala in DeLaMar in aanwezigheid van Prinses Beatrix. Link naar nieuwsitem.

NRC interviewde onder andere Andrea Leine over de voorstelling. Lees hier het hele artikel.

inleiding - 15.30 uur
Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana je uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel.

credits

concept en choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana / compositie: Dyane Donck / dansers: Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Benedita Crispiniano, Emma Bogerd, Michael Jahoda, e.a. / musici: Talitha van der Spek, Robbert van Hulzen, Jacqueline Hamelink, Els Mondelaers / tekst: Erik Bindervoet / lichtontwerp: Jeroen Smith