Merel van Dooren

Bram vindt ruimte

Bram van Helden
wo 12 jun 2024 - 20:30 - 21:30
kleine zaal
wo 12 jun 2024
20:30 - 21:30
Geweest

In Bram vindt ruimte neemt Bram van Helden het publiek mee naar een plek van rust en aandacht. Naar een verbeelde kamer uit Japan, waar hij graag zou willen zijn en soms voor heel even is. Naar een kamer die zichzelf opbouwt en waarin je kan verdwijnen. De voorstelling probeert stap voor stap een beeld waar te maken en dit moment vast te houden. Ondertussen laten de klanken van geluidskunstenaar Mathijs Leeuwis je schipperen tussen de realiteit van de theaterzaal en de droom van een ruimte.

 

Bram vindt ruimte is uniek beeldend theater waar het theaterdecor de hoofdrol speelt. Ondertussen laten de klanken van geluidskunstenaar Mathijs Leeuwis je schipperen tussen de realiteit van de theaterzaal en de droom van een ruimte. 

Het werk van Bram van Helden reist en landt tussen verschillende disciplines, van theater tot beeldende kunst. In zijn werk maakt hij van objecten hoofdpersonages en speelt hij met de hiërarchie tussen mensen, dingen en ruimtes.
In 2019 maakte Bram Plasticville voor Festival Cement, een tuin met levende plastic organismen. In 2021 maakte hij Gat in de Ruimte, waarin hij samen met Jeroen Offerman zocht naar een ruimte waarin ze de tijd konden vergeten.

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

performance: Bram van Helden, Tom Heintz, Thijn Kolk / regie en bouw: Bram van Helden / ontwerp en bouw: Danielle van der Kooij / bouw: Tessa Verbei / dramaturgie: Anne Leijdekkers / muziek: Mathijs Leeuwis / licht: Jolein Kop, Tom Heintz