SHOTBYHALIE

Islands of Empathy (in a sea of chaos)

Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag
do 21 dec 2023 - 20:30 - 22:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
do 21 dec 2023
20:30 - 22:30
Geweest

Islands of Empathy gaat over het gevoel te willen horen bij een gemeenschap die is gebaseerd op empathie. Wat als het collectief voorop staat en niet een individu?

In Nederland hebben we geleerd om de beste versie van jezelf te zijn en als individu onafhankelijk te zijn. Wanneer je hulp nodig hebt, is er blijkbaar iets mis met je. Een samenleving waarin zelfredzaamheid een aanbeveling is en hulp nodig hebben een teken van zwakte. 

In heel veel andere samenlevingen lijkt juist het collectief voorop te staan. Films en verhalen vertellen ons vaak dat mensen bij het ineenstorten van de samenleving door bijvoorbeeld een ramp, in zelfzuchtige beesten veranderen, maar in de praktijk blijkt juist het omgekeerde. 

Islands of Empathy (in a Sea of Chaos) maakt deel uit van Club Guy & Roni’s Human Odyssey, waarin zij verschillende menselijke gevoelens (liefde, angst, geluk, empathie) onderzoeken vanuit een intercultureel perspectief en in samenwerking met een internationaal dansgezelschap. 

Het Parool - Islands of Empathy: vet aangezette dramalijn contrasteert mooi met de meer abstracte dans

Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag - Islands of Empathy (in a sea of chaos) - Chassé Theater Breda

physical introduction (inleiding) 19.45 uur
Een professionele danser bereidt de bezoekers voor op de voorstelling. Ook krijg je bij de physical introduction een uniek kijkje in de zaal en is er de mogelijkheid om in gesprek met het gezelschap te gaan. 

Reserveer van te voren je ticket. Inclusief consumptie.

 

credits

concept en choreografie Roni Haver, Guy Weizman / dansers: Camilo Chapela, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Eliana Stragapede, Jésula Toussaint Visser / muzikanten: Pape Seck, Niels Meliefste (Slagwerk Den Haag) / compositie: THYS / lichtontwerp: Maarten van Rossem / dramaturgie: Friederike Schubert