Unease

Jelena Kostić
wo 20 nov 2024 - 20:30
kleine zaal
wo 20 nov 2024
20:30
binnenkort in verkoop

In haar nieuwste dansvoorstelling Unease verkent choreograaf Jelena Kostić verschillende vormen van menselijk ongemak: fysiek, mentaal en sociaal. Waar kijken we als mensen het liefst van weg? Welke situaties vermijden we het liefst? Waarom stellen we zo’n prijs op comfort en gemak, en wat gebeurt er als we het ongemak juist aangaan en omarmen? 

Unease begint al in de foyer van het theater, wanneer het publiek nog een drankje drinkt en binnen komt lopen. Performers wringen zich in bochten en nemen ongemakkelijke houdingen aan die in schril contrast staan met die van het publiek. Daarna wordt het publiek de zaal binnengeleid in een bijzondere opstelling waarin de dansers het publiek in een meeslepende en intieme choreografie laten zien hoe het omarmen van ongemak juist kan leiden tot verrassende ervaringen, groei, en nieuwe inzichten. 

over de maker
Choreograaf Jelena Kostić staat bekend om haar visueel en fysiek krachtige stijl, waarmee ze diep graaft naar de moed en feilbaarheid van de mens. Met elke beweging die ze creëert, bevraagt ze onze opvattingen over succes, geluk en angst. In Unease laat ze haar bezoekers verplaatsen in de ruimte(s) terwijl ze met haar dansers onder hun huid zal proberen te komen. Een intieme, meeslepende en doordachte ervaring met invloeden van psychologische thrillers. 

Jelena Kostić - Unease | Chassé Theater Breda

credits

concept & choreografie: Jelena Kostić / dansers: Blazej Jasinski, Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen, Fleur Roks / scenografie: Davy van Gerven / lichtontwerp: Bart Verzellenberg / dramaturgie: Lou Cope / artistiek advies & repetitor: Judit Ruiz Onandi