kwintet met Mohamed Ahaddaf

Marmoucha Orchestra
Open Vensters'
za 2 sep 2023 - 20:30 - 21:45
voorplein
za 2 sep 2023
20:30 - 21:45
Geweest

Op meerdere zaterdagavonden in juli en augustus brengen wij met Open Vensters' een gratis programma met verrassende muzikale optredens. 

Voor deze speciale gelegenheid presenteert het Marmoucha Orchestra zich als een verfijnd Kwintet. Zij brengen een selectie van intrigerende composities en arrangementen ten gehore uit hun recent verschenen albums Ana W'Inta en Andalusian Love Song. 

Dit vijfkoppige ensemble omvat virtuoze muzikanten die de ud, piano, diverse percussie-instrumenten, trompet en contrabas bespelen. Hun samenspel neemt je mee op een muzikale reis, waarbij Andalusische muziek, Arabische melodieën, de improvisatorische vrijheid van jazz en mediterrane tradities samenkomen. Werken van Mohamed Ahaddaf en Avishai Darash, samen met arrangementen van Maripepa Contreras en Arin Keshishi, worden opnieuw geïnterpreteerd, waarbij de essentie op een frisse en vernieuwende manier belicht wordt.

Marmoucha Orchestra speelt samen met Mohamed Ahaddaf, die sinds 2019 niet meer weg te denken is bij het orkest. Mohamed is stevig geworteld in de Andalusische cultuur en de Arabische muziek en heeft vele succesvolle optredens op zijn naam staan, zowel in binnen- als buitenland. Hij heeft onder andere opgetreden op het prestigieuze Ud Festival in Tétouan, Marokko, Jerusalem Israël, in Seoul Zuid-Korea en in de Verenigde Staten.

Onderdeel van

credits

Avishai Darash - Piano
Mohamed Ahaddaf - Oud
Arin Keshishi - Bass
Alvaro Artime Jimenez - Trumpet
Claudio Spieler - Percussion