Barbara Kieboom

Keti Koti Dialoog Tafel

Orkater & Stichting Keti Koti Tafel
Herdenkingsjaar slavernijverleden
vr 17 nov 2023 - 19:30 - 20:10
Chassé Theater
vr 17 nov 2023
19:30 - 20:10
Geweest

Aan de Keti Koti Tafel ervaar je zelf hoe een persoonlijke uitwisseling je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden. 

Op 1 juli is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en de Caraïbische eilanden werd afgeschaft. In het hele Koninkrijk wordt hier extra aandacht aan besteed tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ook wij programmeren in het kader van deze herdenking voorstellingen die extra verdieping geven aan deze thematiek. Bekijk het programma hier

De Keti Koti Tafel is een traditie, die sinds 2012 meer dan 35.000 Nederlanders (50% wit, 50% van kleur) met elkaar in gesprek heeft gebracht. Aan een Keti Koti Tafel nemen een gelijk aantal witte als zwarte deelnemers deel, die op basis van een gestructureerde dialoog reflecteren over de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en de omgang hiermee. Tijdens de tafel zijn er hapjes, rituelen, klinken er treur- en bevrijdingsliederen en voeren deelnemers één-op-één gesprekken, aan de hand van een speciaal ontwikkelde dialoogmethode. 

Orkater en Stichting Keti Koti Tafel bieden vijftig mensen de kans om deel te nemen aan een theaterversie van de Keti Koti Tafel, voorafgaand aan de voorstelling De plantage van onze voorouders. Ervaar zelf hoe een persoonlijke uitwisseling tussen witte mensen en mensen van kleur, je tot betekenisvolle inzichten laat komen over de sporen van het slavernijverleden en hoe dit in het heden nog wordt gevoeld. Een gesprek met kleine hapjes en eeuwenoude liederen en rituelen, die ook in de voorstelling een belangrijke rol spelen.

Praktische informatie
De Keti Koti Tafel bestaat uit een dialoogtafel die geïnspireerd is op de thematiek van de voorstelling De plantage van onze voorouders en duurt zo’n 40 minuten. Omdat voor de Keti Koti Tafel een evenredige verdeling van witte mensen en mensen van kleur een voorwaarde is, zijn de tickets 'wit' en 'zwart/gemengd' beschikbaar. We vragen je het ticket te boeken waarmee jij je het meest identificeert in relatie tot het slavernijverleden. Dit voorprogramma is ook zonder bezoek aan de voorstelling te boeken.