Lonneke van der Palen

The End - part 2

Arno Schuitemaker
do 11 apr 2024 - 20:30
kleine zaal
do 11 apr 2024
20:30
Bestellen

Spannende verkenning van de wisselwerking tussen heden en verleden in een krachtige integratie van beweging, muziek, licht en video. Schuitemaker, die wij al sinds zijn start met plezier presenteren, wordt wereldwijd geprezen om de inventieve wijze waarmee hij uitdrukking geeft aan universele thema's. Hij is intussen kind aan huis bij vele danspodia in Europa en Amerika.

In een tijd waarin de spanning tussen verandering en behoud meer voelbaar is dan ooit, richt Arno Schuitemaker zich met The End - part 2 op de toekomst.

Schuitemaker: “De kracht van transformatie heeft voor mij altijd in het lichaam gezeten. Door de onontkoombaarheid van wat er nu om ons heen gebeurt, voel ik dat ik als maker een antwoord moet geven, een meervoudig antwoord dat over mogelijkheid gaat. Want als de geschiedenis iets is wat in zekere zin geconstrueerd is, iets wat je kan vormen, waarom dan ook niet de toekomst?"

Aan de sterke versmelting van beweging, muziek, licht en scenografie – zijn handtekening – voegt Arno Schuitemaker video toe. Met een mix van live én vooraf opgenomen videobeelden wordt gespeeld met wat er was, wat er is maar ook met wat nog gaat komen. Is de toekomst een doembeeld? Of gloort er iets nieuws aan de horizon? De indrukwekkende wereld die hij in The End - part 2 creëert is urgent en een meeslepende duik in het onbekende: een voorstelling vol potentie.

Arno Schuitemaker
Arno Schuitemaker is een van de intrigerende podiumkunstenaars van het moment. Noem het dans, performance of een totaalervaring, het is van wereldklasse: zijn bijzondere werk is te zien geweest op toonaangevende podia en festivals in meer dan 25 landen. Zijn vorige voorstelling 30 appearances out of darkness belandde in de top 5 van beste dansvoorstellingen van het seizoen in de Volkskrant en de voorstelling werd in het blad Scenes bestempeld tot “Mustsee van het jaar”. Voor The Way You Sound Tonight ontving hij de Zwaan, de belangrijkste dansprijs van Nederland, voor meest indrukwekkende dansproductie. 

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

Onderdeel van

credits

creatie: Arno Schuitemaker / performers: Mark Christoph Klee, Ivan Ugrin, Angelo Petracca / lichtontwerp: Jean Kalman / video: Gilbert Nouno / muziek: Aart Strootman / scenografie: Jean Kalman en Arno Schuitemaker