Dries Luyten

Springtij in de liefde

Saint Amour
za 24 feb 2024 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
za 24 feb 2024
20:30
Bestellen

Het Vlaamse productiehuis Behoud de Begeerte is dé naam als het gaat om Nederlandstalige literatuur op het theaterpodium. De groep ontwikkelt programma’s waarin beroemde schrijvers voordragen uit eigen werk, afgewisseld met live muziek. Eerder al bracht de Behoud de Begeerte auteurs als Hugo Claus, Gerrit Komrij en Remco Campert naar de Bredase planken. Ditmaal een rij auteurs die zich uitlaten over de liefde in zijn meest onbegrensde vorm.

Springtij in de liefde. Wat gebeurt er wanneer passie haar maximale hoogte bereikt? Bij de zee kennen we de wetenschappelijke verklaring: het gebeurt wanneer de zon en de maan in dezelfde richting staan en hun getijdenkrachten elkaar versterken. Maar hoe zit het met de getijden in een relatie? In de Saint Amour-editie van 2024 gaat het over de overrompelende verliefdheid. Of over een aantrekkingskracht die uitzonderlijk is. Maar ook over liefde die naar een obsessie neigt.

Eén ding is zeker: het wordt een intense avond. En wij mogen de eerste namen al bekend maken: Emy Koopman en Connie Palmen zullen erbij zijn!

‘En zo sneed deze Saint Amour in goed anderhalf uur als vanouds veel hedendaags amoureus ongerief aan, “balancerend op de dunne grens tussen liefde, nonchalance en onbegrip”.’ - Dirk Leyman in De Morgen, 2023

Onderdeel van
Saint Amour - Springtij in de liefde - Chassé Theater Breda
Johannes von Engelhardt

credits

auteurs: Connie Palmen, Emy Koopman / techniek: Karel Marynissen / licht en scenografie: Steven Reymer / productie: Zane Garitte / regie en dramaturgie: Steven Heene