Robin Hood (6+)

Phion i.s.m. Theater Sonnevanck
za 2 mrt 2024 - 19:00 - 20:15
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
za 2 mrt 2024
19:00 - 20:15
Bestellen

646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa.

 

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug, de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

Met Robin Hood maken Phion en Theater Sonnevanck een laagdrempelige remake van de bekende legende en trekken ze het verhaal over deze volksheld naar het nu. Een compleet orkest bestaande uit 45 musici zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. 

credits

tekst: Ilse Warringa / concept & regie: Daniël van Klaveren / muziekconcept: Joris Nassenstein / spel: Yamill Jones, Erik van Muiswinkel, Ayrton Kirchner, Whitney Sawyer, Korneel Evers, Catoo Post, Howard Komproe / vormgeving: Dieuweke van Reij / coproductie: Theater Sonnevanck & Phion, orkest van Gelderland & Overijssel | beeld: Benning & Gladkova