Paris - Beyrouth, liederen met grenzeloze passie

Amstel Quartet
vr 8 mrt 2024 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
vr 8 mrt 2024
20:30
Bestellen

Parijs en Beiroet zijn elkaars evenknie. Beide zijn kosmopolitisch, avantgardistisch en intellectueel. Beide zijn muzikale hotspots die bogen op een roemrijke traditie. Samen met zangers Philippe Elan en Anas Habib brengt het Amstel Quartet een zinderend concert vol verhalen en emoties uit oost en west. Het Amstel Quartet trad op in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, het Midden-Oosten, China, Japan, Canada en de Verenigde Staten en won verschillende internationale prijzen.

In de fameuze Franse chansons en muziek vol verhalen en emotie uit het Midden-Oosten hoef je de taal niet te begrijpen om passie te voelen. Een avond vol bekende liederen uit de Levant van onder andere Oum Kalthoum en Fairuz maar ook werk van de grote chansonniers uit de Franse muziekgeschiedenis: Jacques Brel, Charles Aznavour en Edith Piaf.

Over Amstel Quartet
Amstel Quartet heeft in zijn 25-jarige bestaan de saxofoon over de volle breedte ingezet. Het saxofoonkwartet staat bekend om zijn gewaagde keuzes en bijzondere repertoire, dat reikt van Philip Glass en Simeon ten Holt, tot minder bekende eigentijdse toondichters als Georgs Pelēcis en Hugues Dufourt.

Amstel Quartet bracht meer dan 10 albums uit op hun eigen label Amstel Records: nieuwe en innovatieve composities die speciaal voor hen geschreven zijn, maar ook minimal maestro’s, Franse chansons en Indiase tabla. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld.’ Boven alles is het kwartet gepassioneerd en avontuurlijk. 

Annas Habib werd geboren in Fez en specialiseerde zich in Libanon en Syrië in klassieke en oude traditionele Arabische, Aramese en Byzantijnse muziek. Fransman Philippe Elan is een graag geziene vertolker van de Franse chanson. Amstel Quartet werkte al tweemaal samen met Philippe voor de albums Sax Avec Elan (2015) en Manège A Trois (2019) met Therese Steinmetz Balsem voor de ziel, schreef de Volkskrant eerder lovend over de samenwerking.

Amstel Quartet - Paris -  Beyrouth, liederen met grenzeloze passie - Chassé Theater Breda
Onderdeel van