Jurgen Dhont

Two Places

Brussels Jazz Orchestra
do 9 mei 2024 - 20:30 - 22:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
do 9 mei 2024
20:30 - 22:00
Geweest

Two Places neemt je mee op een verrassende tocht langs de orkestrale klank van Brussels Jazz Orchestra, de rhymes van Zediam, de soul van zangeres Monique Harcum en de mix-, scratch-, en samplekunsten van DJ Grazzhoppa. Dit project sloopt muzikale hokjes en creëert nieuwe plekken: Two Places, at once. 

Naast kleppers als raptalent Zediam, zangeres Monique Harcum en hiphopgod DJ Grazzhoppa, krijgt BJO het gezelschap van Erik Rademakers (Selah Sue) op elektrische basgitaar en David Thomaere (The Voice, Manou Gallo, Great Belgian Songbook) aan de toetsen. Two Places evolueert voortdurend van het typische idioom van BJO naar een andere sound, zonder dat die overgangen choqueren. Het is een unieke en veelzijdige rit langs nieuwe muzikale oorden. 

Het Brussels Jazz Orchestra brengt jazz voor groot orkest met de hoogste kwaliteit, artistiek integer en, in al zijn diversiteit, voor een nationaal en internationaal publiek. BJO kijkt de vernieuwende kracht van jazz uitdagend in de ogen en doet dat in goed gezelschap. “Two Places is een uniek project. Het glorieuze geluid van het orkest wordt gecombineerd met mijn stem, Zediam’s rhymes en DJ Grazzhoppa’s turntablism. Er is jazz én soul én funk. Het is een cocktail waarvan je niet zou verwachten dat hij zo goed smaakt.” – Monique Harcum.


Onderdeel van

credits

met : Zediam, Monique Harcum & DJ Grazzhoppa / arrangementen : Dieter Limbourg / Two Places kwam tot stand onder de noemer We Orchestrate Words, een project in samenwerking met KVS Brussel.