Bowie Verschuuren

Op Hoop van zegen

Dood Paard
do 9 nov 2023 - 20:30 - 22:00
kleine zaal
do 9 nov 2023
20:30 - 22:00
Geweest

In een hedendaagse versie van Op Hoop van zegen haalt Dood Paard de scherpste kanten van dit meesterwerk naar boven. Een voorstelling als een mokerslag voor ons geweten.

⭐⭐⭐⭐ "Met vlot acteerwerk en een beklemmende scenografie brengt Dood Paard Heijermans’ meesterwerk ten tonele." - de Volkskrant

⭐⭐⭐⭐ "'Op hoop van zegen' grijpt je bij de kladden en laat je niet meer los." - NRC

Nadat Herman Heijermans zich had verdiept in de misstanden in de zeevisserij schreef hij een aanklacht tegen reders die vissersschepen als ‘drijvende doodskisten’ het water opstuurden om het verzekeringsgeld op te strijken. Het glorieuze ondernemerschap op zee, waar Nederland vaak trots op is, verliest hier al haar glans. Het verhaal van de roekeloze ondernemer die meent dat hij geen andere keuze heeft en het armzalige vissersgezin dat wordt uitgebuit grijpt nog steeds aan.

Over Dood Paard
Toneelgezelschap Dood Paard maakt voorstellingen op basis van uiteenlopende inspiratiebronnen: klassieke teksten, moderne klassiekers, nieuwe teksten, actuele thema’s. De klassieker Op Hoop van zegen vormt de basis van hun nieuwe voorstelling. Het werk is eigenzinnig en open, rauw en filosofisch, humoristisch en pijnlijk, controversieel en bejubeld, uitzinnig en ingetogen. 

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

origineel: Herman Heijermans (1900) / concept en spel: Joachim Robbrecht, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki, e.a.