Bowie Verschuuren

Bloedkoraal

TOEAC en Jack Wouterse
wo 22 nov 2023 - 20:30 - 21:25
kleine zaal
wo 22 nov 2023
20:30 - 21:25
Geweest

Een nieuwe muziektheatervoorstelling met Jack Wouterse en accordeonduo TOEAC, geïnspireerd op het eeuwenoude verhaal van Orpheus en Euridice

het verhaal
Tuur wordt met loeiende sirenes naar de IC gebracht. Terwijl het ziekenhuispersoneel vecht voor zijn leven, denkt Tuur aan het verleden. De tijd waarin hij stapelverliefd was op Meie. Een korte, maar intens gelukkige periode vol liefde, drank en eindeloze vrijpartijen. Zij wisten het zeker: wij worden samen honderd. Maar toen sloeg het noodlot genadeloos toe. Meie stierf in Tuurs armen. De beoogde trouwdatum werd haar sterfdag.

Nu Tuur veertig jaar later zelf balanceert tussen leven en dood, daalt hij af naar de Onderwereld om zijn geliefde te zoeken. Als hij haar vindt, besluit hij haar tegen de regels in mee naar huis te nemen. Om dat voor elkaar te krijgen zullen Tuur en Meie een onmogelijke opdracht moeten uitvoeren. 

Bloedkoraal
Jack Wouterse brengt samen met accordeonduo TOEAC muziektheater over liefdesverdriet en de pijn die wordt veroorzaakt. Maar het is ook een troostrijk verhaal over de kunst van het ongelukkig zijn. Een voorstelling met prachtige accordeonmuziek, indrukwekkende teksten van Peer Wittenbols en zo geregisseerd dat alles samensmelt tot één.

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

concept, muziek: Pieternel Berkers, Renée Bekkers / spel: Jack Wouterse / regie: Ria Marks / dramaturgie: Martine Manten / tekst: Peer Wittenbols / compositie: Anthony Fiumara / decor,scenografie: Catharina Scholten / kostuums: Kim Rombouts / lichtontwerp: Isabel Nielen / techniek: Jouke Seisveld, Rutger Bouwman, Jannes Noorman