Danny Willems

Hands do not touch your precious me

Ultima Vez / Wim Vandekeybus
di 30 jan 2024 - 20:30 - 22:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
di 30 jan 2024
20:30 - 22:00
Geweest

Het enfant terrible van de Belgische dans is terug in Breda! Met zijn nieuwste voorstelling Hands do not touch your precious me creëert Wim Vandekeybus een mythisch verhaal van confrontatie en transformatie, van licht en duister, van dood en hergeboorte. Vandekeybus geldt wereldwijd als een van de voortrekkers van de moderne dans in de afgelopen decennia.

Theaterprogrammeur Bregje Maatman tipt deze voorstelling van Wim Vandekeybus: "Zijn werk is energiek en ongepolijst. Hij tart je met beelden die zeer doen aan je ogen. In Hands do not touch your precious me creëert hij een mythisch verhaal van confrontatie en transformatie, van licht en duister, van dood en hergeboorte." lees hier meer tips

Wim Vandekeybus werkt voor deze productie samen met componiste Charo Calvo (Immer das Selbe gelogen en 7 for a secret never to be told), acht dansers en performer en beeldend kunstenaar Olivier de Sagazan. Samen scheppen ze een universum waarin lichamen als levende en vleselijke sculpturen balanceren tussen het utopische en het gruwelijke, tussen het krachtige en het fragiele.

Zowel de voorstellingen van Wim Vandekeybus als de performances van Olivier de Sagazan werken op de grens van wat het betekent ‘lichaam’ en ‘mens’ te zijn. Vandekeybus ontwikkelde zijn bewegingstaal op basis van impulsieve en instinctieve reacties geconfronteerd met situaties van fysiek risico en gevaar. De kern van de Sagazans werk is de transfiguratie van het lichaam en het gelaat met klei en verf tot een klomp anoniem vlees. 

Hands do not touch your precious me

credits

regie en choreografie: Wim Vandekeybus / gecreëerd met en opgevoerd door:  Olivier de Sagazan, Lieve Meeussen, Wim Vandekeybus, Maria Kolegova, Mufutau Yusuf, Borna Babić, Maureen Bator, Davide Belotti, Pieter Desmet en Anna Karenina Lambrechts / artistieke creatie met klei:  Olivier de Sagazan / muziek gecomponeerd en geproduceerd door:  Charo Calvo / aanvullende orginele muziek:  Norbert Pflanzer / live camera: Wim Vandekeybus / dramaturgie:  Erwin Jans / kostuumontwerp:  Isabelle Lhoas / lichtontwerp:  Wim Vandekeybus en Thomas Glorieux / productie: Ultima Vez