Daantje Bons

In den beginne

Vlamousse
do 11 jan 2024 - 20:30 - 22:00
kleine zaal
do 11 jan 2024
20:30 - 22:00
Geweest

Vlamousse schitterden in de finale van Ik ga stuk en hun debuut werd met vier sterren bekroond in Trouw. Voor het eerst komt het cabaretduo naar Breda.

De kinderwens knaagt bij de dames van Vlamousse. En dat is natuurlijk niks nieuws. Al eeuwen lang is de mens bezig zichzelf voort te planten. Er is alleen dat piepkleine detail, voor het behoud van de planeet kunnen we beter even stoppen met dat baren. En mocht je dan alsnog gehoor geven aan dat kinderverlangen, dan moet je er voor zorgen dat je een perfecte moeder wordt, toch? 

De dames gaan op zoek naar rolmodellen. Genadeloos geestig en schaamteloos nemen ze je mee naar waar het allemaal begon en trekken daarbij hun ouders uit hun godenrol, Maria van haar sokkel, Jezus van zijn kruis en hun binnenwereld naar buiten.

Vlamousse is door recensent Ivo Nieuwenhuis van Trouw in het theaterjaarboek van Theaterkrant uitgeroepen meest veelbelovende nieuwkomer! Ook is de voorstelling door Theaterkrant uitgeroepen tot Keuze van de Criticus.

“Vlamousse; dit cabaretduo timmert al een paar jaar aan de weg, maar maakte dit jaar indruk in de tv-talentenjacht Ik Ga Stuk!”

“Krachtig duo deelt openhartig vrouwelijk perspectief op moederschap” 

“Beiden zijn sterk in typetjes en mimiek, die subtiel of abrupt kan veranderen in veelzeggende scènes die zo zijn uitgedacht dat ze even kritisch als komisch zijn”

 

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement