Bjorn Frins

Hoeheettut (6+)

Hoge Fronten
zo 28 jan 2024 - 15:00
kleine zaal
zo 28 jan 2024
15:00 - 15:50
Geweest

In Hoeheettut ontdek je abc’s in de vorm van mannetjes, verstopte letters, ruziemakende letters, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord ‘dop’ omdraait, er nog steeds ‘dop’ staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan?

 

Hoeheettut is gebaseerd op nieuwe teksten en bestaande teksten en tekeningen van Joke van Leeuwen, waaronder ‘Mooi boek’ dat in 2016 bekroond werd met de Zilveren Griffel. De boeken en het leven van Joke van Leeuwen als schrijfster vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor. In een samenwerking tussen Joke van Leeuwen en regisseur Lieke Benders is dit alles bewerkt tot een springerig en kleurrijk verhaal voor kinderen die net beginnen te lezen (6+) en iedereen die van taal houdt. 

Leuk: na afloop van de voorstelling is er in de foyer een verkleedletterfeest en meet&greet met Joke van Leeuwen!

De recensie op Theaterkrant is vol lof en heeft de voorstelling benoemd tot Keuze van de criticus:

"'Associatief taalspel zet kinderen op het puntje van hun stoel."

"Het is niet alleen een zeer vermakelijke voorstelling maar op speels wijze ook educatief."

"Hoeheettut (6+) is een speelse ontdekkingstocht naar taal. Letters, woorden en rijmen buitelen over elkaar heen in uiterst geestige, beeldende scènes."

 

Hoeheettut

credits

regie en concept: Lieke Benders / spel Joke van Leeuwen, Sarah Jonker, Jantien Fick / muziek: Jolle Roelofs / productie: Wouter Ramakers, Marjolein de Man