Belle en het Beest

Theater Terra
zo 4 mei 2025

Theater Terra presenteert de nieuwe familiemusical Belle en het Beest. Gebaseerd op het beroemde sprookje La Belle et la Bête en bewerkt in de kenmerkende artistieke signatuur van Theater Terra, met poppenspel, inventieve decors en nieuwe muziek.

Belle en het Beest werd in de 18e eeuw geschreven en is sinds die tijd een van de meest gelezen sprookjes en de basis voor vele boeken, films en theatervoorstellingen. Deze nieuwe familiemusical is gebaseerd op verschillende versies uit de vele tijdperiodes van dit klassieke sprookje. Laat je betoveren door een sprookje dat zo oud is als de liefde zelf! 

Wanneer de vader van een hecht gezin op reis moet om het geluk van de familie veilig te stellen, komt hij terecht in een kasteel. In de tuinen plukt hij een roos voor zijn dochter Belle. Dan verschijnt zijn gastheer: een Beest, die wil dat Belle naar zijn kasteel komt. Ziet Belle op tijd in dat het Beest eigenlijk een prins is, die alleen door ware liefde gered kan worden? 

credits

spelers: Wesley de Ridder, Anouk Snel en Nikita Willemsen / script en liedteksten: Marc Veerkamp / muziek: Fons Merkies / regie: Wesley de Ridder / poppen-, decor- en kostuumontwerp: Kathelijne Monnens / lichtontwerp: Wannes van der Veer / producent: Britt van Schie