Elzo Jo

Showmeister

Theater Oostpool
wo 28 feb 2024 - 20:30 - 22:30
kleine zaal
wo 28 feb 2024
20:30 - 22:30
Bestellen

Na de millennial-hit Baby Crazy (2021) en de instant classic Detective Moncler (2023) brengen Hulst en Tarenskeen met Showmeister een ontroerende komedie over twee tegenpolen die op zoek gaan naar wat hen verbindt.

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stem van nu. Ze maken theater waarin hun generatie aan het woord komt, met nieuwe komedies die zowel tragisch als kritisch zijn. 

Wanneer de hypersuccesvolle voetballer Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens voelen zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard en op de club zijn ze al bezig met zijn vervanger. Dus besluit Mario de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een ultiem cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn eigen leven. 

 

Theater Oostpool - Showmeister | Chassé Theater

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

concept en regie: Jan Hulst & Kasper Tarenskeen / tekst: Kasper Tarenskeen / spel: Jim Bakkum, Thomas Höppener e.a. / scenografie: Jan Hulst / kostuumontwerp: Patricia Lim / kostuumatelier: Femke van Neerven / hoofd productie: Rudy van Wijk / productieleider: Ilze Versloot / hoofd techniek: Nik Tenten