Bowie Verschuuren

BAAAAA, een voorstelling over blaten

Circus Treurdier
vr 8 mrt 2024 - 20:30 - 22:15
kleine zaal
vr 8 mrt 2024
20:30 - 22:15
Geweest

Bent u ook zo’n bescheiden snuiter? Iemand die zich niet graag opdringt en liever in de luwte blijft? Wordt u links en rechts ingehaald door schreeuwlelijken die eigenlijk niets kunnen, maar het dankzij hun grote mond toch ver schoppen? 

Of bent u juist geboren voor de voorgrond? Zo’n van nature aanwezige blaat-aap, die nooit een blad voor de mond neemt? Dan is BAAAAAA iets voor u!

Circus Treurdier is terug in het theater met de bejubelde voorstelling BAAAAAA, een voorstelling over blaten. Een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld. BAAAAAA maakte deel uit van de Officiële Juryselectie 2022 en Jan-Paul Buijs pakte een nominatie voor de Louis d’Or. Slotlied ‘Goddank’ is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2022 voor beste theaterlied.

Guido is een achtergrondfiguur. Hij wordt omringd door luidruchtige types die er steeds weer met de hoofdprijs vandoor gaan. Overtuigd van zijn eigen bescheidenheid wacht Guido op de dag dat zijn superieure levenshouding beloond zal worden. Lukt het Guido om zijn aartsrivaal af te troeven en er met de vrouw van zijn leven vandoor te gaan? 

⭐⭐⭐⭐ "Een ingenieus spiegelpaleis: vernuftig en verrassend, en even scherpzinnig als hilarisch." - De Volkskrant

‘Het mooie is dat je blijft gissen of muurbloem Guido nu verlegen is, of een verwaande angsthaas. Wat moet je doen als eeuwig buitenbeen? Kun je ontsnappen aan die rol, of moet je die dan maar omarmen?’ - Het Parool

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

tekst en muziek: Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen / spel en zang: Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen, Sophie Höppener, Roos van Erkel, Sam van Hulst / composities en arrangementen: Arthur Wagenaar / decor: Janne Sterke / kostuums: Nedda Nagel / lichtontwerp: Stefan Dijkman / techniek: Ramses Nieuwenhuizen / eindregie: Titus Tiel Groenestege / productie: Lena Meijer