Henk Claassen

DIARREE IS MIJN LIEVELINGSKLEUR (8+)

Studio Julian Hetzel & Theater Artemis
za 23 mrt 2024 - 19:00 - 20:15
kleine zaal
za 23 mrt 2024
19:00 - 20:15
Geweest

Theater Artemis en Studio Julian Hetzel presenteren: een talentenshow voor mislukkingen. Wie faalt er als de beste? De kandidaten trekken alles uit de kast.

Oh shit, dit ruikt naar kunst!

Deze voorstelling zoekt naar schoonheid in het lelijke. Want wat de een als smakeloos beschouwt, vindt de ander juist prachtig. Samen met het publiek onderzoeken we wat er nou eigenlijk wordt bedoeld met het woord ‘succes’. Wie bepaalt wat cool of mooi is en waarom? Wie beslist of iets Kunst is, of direct de prullenbak in kan? Kan je er misschien ook anders naar kijken? Trekken we ons niet veel te veel aan van het oordeel van anderen?

Diarree is mijn lievelingskleur combineert op speelse wijze explosief theater met poppenspel, beeldhouwkunst, actionpainting en muziek. Het is de eerste voorstelling van Studio Julian Hetzel voor een jong publiek, als onderdeel van hun lopende artistieke onderzoek naar de paradox van maken door kapot te maken.  

in de pers

★★★★ "Diarree is mijn lievelingskleur is een ontregelende jeugdvoorstelling over wat mooi is en wat lelijk." - Volkskrant

"Het nefaste terugwijzen naar de ander, zoals dat bij veel grensoverschrijdend gedrag het geval is, het diepere thema is van de middag, prachtig verstopt onder de parodie en de overdrijving." - Theaterkrant (keuze van de criticus)

 

over de makers
Voor het allereerst maakt Studio Julian Hetzel werk voor een jong publiek – als onderdeel van hun lopende artistieke onderzoek naar de esthetisering van geweld. Julian Hetzel is performance maker, muzikant en beeldend kunstenaar met een politieke dimensie en een documentaire invalshoek. Zijn werk is veelgeprezen. Zo ontving hij onder andere in 2017 de VSCD-Mimeprijs voor The Automated Sniper (Frascati producties en Ism & Heit). In 2019 was SELF de nationale inzending van Nederland op de Quadriënnale van Praag en presenteerde de Theater Biënnale van Venetië drie van zijn werken.

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit ‘s-Hertogenbosch. Zij maken interactief en anarchistisch theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Artemis biedt de kracht om de wereld op zijn kop te zetten. Ze maken voorstellingen en kunstprojecten voor alle kinderen die naar school gaan en alle andere mensen die dan nog over blijven. 

In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopische effecten.

credits

regie: Julian Hetzel / performers: Tim van Dongen, Louis van der Waal, Willemijn Zevenhuijzen / dramaturgie: Miguel Angel Melgares / artistiek advies: Jetse Batelaan / kostuums: Liesbet Swings / decor: Eva Koopmans / technische coördinatie: Aengus Havinga / regie-assistent: Esmée Begemann / licht: Vincent Beune / muziek: Frank Wienk / geluid: Tom Doeven, Misha McLaren / techniek: Marq Claessens / technische productie: Klaas Tops / productie coördinatie: Marieke van den Bosch / met steun van Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Ministerie van OCW, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant.