Alex Avgud

Glitter

Antonin Rioche / NDT
wo 27 mrt 2024 - 20:30 - 21:40
kleine zaal
wo 27 mrt 2024
20:30 - 21:40
Geweest

De getalenteerde Antonin Rioche verlegt graag de grenzen tussen kunstvormen als film, dans en theater. Op persoonlijke wijze weet hij de vinger te leggen op de zere plekken van ons moderne leven. 

Zijn eerste avondvullende voorstelling, Glitter, gaat over liefde, roem en erkenning. Het lonkt naar onze kindertijd waarin alles mogelijk lijkt en dromen nog niet vervaagd zijn. Een melancholische glimp naar verloren momenten stuwt het werk voort. “De echte paradijzen zijn de paradijzen die we verloren hebben” zei Proust. De cast belichaamt, met een zweem van humor, intieme herinneringen aan dromen die allang achter ons liggen.

In Glitter lokt het sterrendom en zet dit in schril contract tot de realiteit. In een flirt met tragische burlesk worden we meegenomen naar dat wat we allemaal herkennen: de illusie van grootsheid die iedereen in zich draagt.

Antonin Rioche : De keuze van NDT & Korzo
Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Dit jaar is de keuze gevallen op Antonin Rioche. 

Antonin Rioche (1994) is een choreograaf, storyteller, schrijver en regisseur. Zijn passie ligt bij schilderen, fotograferen en het maken van films, maar dans is zijn grootste liefde. Beweging is een belangrijk onderdeel van Antonins creatieproces, maar daarmee niet per se het startpunt. Zijn werken ontstaan veelal vanuit een tekst die hij heeft geschreven. Vanuit die tekst ontstaan poëtische interpretaties en creëert hij zijn werk.

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

Deze voorstelling is Engels gesproken en bevat stroboscopische effecten.

credits

choreografie & concept: Antonin Rioche / assistant: Rosanne Briens / performers: o.a. Ève-Marie Dalcourt, Toon Lobach, Grace Lyell/  componist en songwriter: Finn Ronsdorf / set-design: Antonin Rioche / light design: Loes Schakenbos / stylist: Jan-Jan Van Essche / sound design: Jorg Schellekens / co-producent: Nederlands Dans Theater