Bas de Brouwer

Om de hoek woont een struik

Plankton
di 7 mei 2024
di 7 mei 2024

In Om de hoek woont een struik brengt makersduo Plankton, Sonja van Ojen en Hendrik Kegels, een zelfgebouwde miniatuurstad tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen de hoofdrol.

 

De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, een duif poept op het standbeeld, de krokussen gaan open. Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack.

Plankton maakt beeldend theater voor alle leeftijden. Het werk van het makersduo is beeldend, absurdistisch en speels. Sonja van Ojen en Hendrik Kegels studeerden allebei af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen maakten ze eerder de voorstellingen Phantom Island en Microlepidoptera.

Zij zijn verbonden aan het Makershuis Tilburg en Feikes Huis en in het najaar van 2021 startte het duo een vierjarig taaltraject bij Stip jeugdtheaterproducties.

In 2020 wonnen de makers met deze voorstelling de BNG Theaterstimuleringsprijs en in 2021 werd de voorstelling geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival.

De voorstelling van 16.00 uur is geannuleerd. Kaarthouders zijn geïnformeerd. 

credits

concept, maquette en uitvoering: Plankton - Sonja van Ojen, Hendrik Kegels / eindregie: Lisa Schamlé (La Isla Bonita) / dramaturgie: Pol Eggermont / houten constructie: Vincent van Ojen / licht: Thomas Claessens / muziek: Studio Ree (Frederik de Clercq) / ondersteuning decor: Dominique van de Zande, Wieke van Rosmalen, Vincent van Ojen