Kurt van der Elst

War of the beasts and the animals

Zuidpool
wo 22 mei 2024 - 20:30 - 21:50
kleine zaal
wo 22 mei 2024
20:30 - 21:50
Geweest

Een muzikale performance vol poëzie, samples en slam. Vijf actrices rappen en raven in een hels tempo, gedreven door een beatmaster, door een serie suggestieve werelden, sferen en soundscapes. Samen geven ze stem aan de gedichten van Maria Stepanova, één van de meest kritische en gelauwerde Russische auteurs van dit moment. “Poëzie in tijden van oorlog? In dit explosieve rapconcert vóél je waarom het broodnodig is”, de Standaard.

War of the Beasts and the Animals is een audiovisueel 21ste-eeuws vitaal anti-oorlogspamflet. Deze performance choreografeert en verklankt Maria Stepanova’s langere gedichten Spolia (2014), War of the Beasts and the Animals (2015) en The Body Returns (2018), die ze schreef naar aanleiding van de (heimelijke) Russische inval in Oekraïne, de annexatie van de Krim en de immense onwetendheid en onverschilligheid die daarbij leefde onder de Russische bevolking.

Vijf vrouwen zoeken wanhopig samen – en samen met jou – naar een ultieme zingeving van oorlog en destructie. Ze brengen deze teksten in de geprezen Engelse vertaling van dichteres Sasha Dugdale, met Nederlandse boventitels.

programmablad
Speciaal voor deze voorstelling heeft Zuidpool een programmablad gemaakt. Lees hier meer informatie over de voorstelling, makers en acteurs.

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement