Het Gesprek

Jurrien van Rheenen
wo 17 jan 2024 - 20:30 - 21:45
kleine zaal
wo 17 jan 2024
20:30 - 21:45
Geweest

We bevinden ons in een afgesloten kantoorruimte. Roze vloerbedekking. Glazen wanden en een tafel die de ruimte in tweeën splitst. De deur achter mij staat op een kier. Jij zit tegenover me en zonder mij aan te kijken begin je te spreken.

Het Urban Living Lab organiseert samen met studenten en inwoners uit Breda een avond rondom kunst en debat met als thema de participatiewet.

Voor de voorstelling Het Gesprek verdiepten Jurrien van Rheenen en Tirza Gevers zich in het bijstandsbeleid van Nederland. Zij spraken met uitkeringsgerechtigden, activisten, klantmanagers, gemeenteraadsleden, medewerkers van welzijnsorganisaties en juristen over hun ervaringen met dit beleid. 

Het publiek wordt onderdeel gemaakt van enkele situaties die zijn ontstaan door het bijstandsbeleid in Nederland, waarin het leven van een bijstandsgerechtigde steeds meer onder de loep wordt gelegd en wordt beoordeeld. Het is een voorstelling over het uitvoeren van het onuitvoerbare, over het verlies van zelfbeschikkingsrecht, over het langzaam verdwijnen van de verzorgingsstaat en over stil en luidkeels verzet. 

Randprogramma

Het Urban Living Lab organiseert samen met studenten een randprogramma met kunst en activiteiten rondom het thema van de voorstelling. Zo kan je bijvoorbeeld een expositie van studenten van het St Joost bekijken, meedoen aan een quiz en ons belastinggeld opnieuw verdelen. Dit randprogramma is in de foyer van het theater en open vanaf 19:30.

Jurrien van Rheenen - Het Gesprek | Chassé Theater

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

regie: Jurrien van Rheenen / concept en tekst: Tirza Gevers en Jurrien van Rheenen / spel: Sarah Jonker en Yorke Mulder-Bhangoo / geluidsontwerp: Marc Alberto / decorontwerp: Nick Bos / lichtontwerp en techniek: Nick Bos en Noud Nijssen / productie: Klara Beetz en Alejandra Zabala / coaching: Ioana Tudor / coproductie: CC Amstel en Theater en productiehuis de Generator