Yellow Horizon

Body of Art / Annemijn Rijk
wo 6 dec 2023 - 20:30 - 21:30
kleine zaal
wo 6 dec 2023
20:30 - 21:30
Geweest

Yellow Horizon is zintuigelijk ervaringstheater. Fysiek desoriënterend, een kans om je zintuigen op scherp te zetten en een nieuwe sensitiviteit, een nieuwe horizon te ontdekken. De performers, het licht, het geluid, en de ruimte maken van Yellow Horizon een prikkelend ritueel dat je meeneemt naar een nieuwe belevingswereld. 

We ervaren de wereld via onze zintuigen. Ogen, oren, mond, neus en handen. Allemaal hebben we een eigen set, allemaal vormen we daarmee een eigen variant van dezelfde wereld. En hoe die wereld bij ons binnenkomt, vormt op zijn beurt onze identiteit. Hoe verhouden we ons tot onze omgeving? En hoe verandert die omgeving ons? 

Voor Yellow Horizon onderzochten choreograaf en filosoof Annemijn Rijk en scenograaf Theun Mosk de principes van ruimtelijke, zintuigelijke en fysieke desoriëntatie. Yellow Horizon is geen standaard voorstelling, maar een ervaring, een ritueel eigenlijk, die je zintuigen doet wankelen. Alles komt rechtstreeks bij je binnen. Door te spelen met licht en donker, adem en perspectief is de theaterzaal een uur lang niet de ruimte die ze lijkt. Zo komen je zintuigen op scherp te staan en neem je de wereld anders waar dan je gewend bent. Danseres Noemi Calzavara, mimespeler Niels van Heijningen, en actrice Sofie Porro zijn jouw gidsen bij deze vrije val. 

We duiken diep naar binnen. Niet door diep nadenken, maar door de gebruikelijke manier waarop we de wereld begrijpen, interpreteren of toe-eigenen even achter ons te laten. Wat blijft er over als de ratio wegvalt en het lichaam overblijft? Yellow Horizon schudt onze zintuigen op en daarmee ook ons idee van ons zelf. Daar diep van binnen is namelijk nog een heel nieuwe wereld te ontdekken, een nieuwe horizon.

Let op: Een deel van Yellow Horizon speelt zich in absolute donkerte af. Ook wordt er gebruik gemaakt van lichteffecten (geen stroboscoop).

Annemijn Rijk - Yellow Horizon | Chassé Theater

nagesprek om 22.05 uur
Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek in de foyer. Choreograaf Annemijn Rijk neemt je mee in het creatieproces van Yellow Horizon. Ook is er tijdens het nagesprek de mogelijkheid om vragen te stellen aan haar en de performers. Reserveren is niet nodig. 

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement

credits

concept & choreografie: Annemijn Rijk / scenografie & licht: Theun Mosk/ Ruimtetijd / performers: Noemi Calzavara, Sofie Porro, Niels van Heijningen / muziek: Aura Bouw / techniek: Paul Vliets / productie: Danielle Pater / kostuumontwerp: Annemarije van Harten / grafisch ontwerp: Tessa Meeus / zakelijk leiding: Laura de Vos

Gemaakt met financiële steun van Chassé Cultuurfonds, Het Fonds Podiumkunsten, Gemeente Breda, Provincie Noord-Brabant, Chassé Theater, Theater de Nieuwe Vorst.